Тонзиліт хронічний виникає через непорядки функції носа. Усунення порушення функції носа та місцеве лікування лазарем плюс гомеопатія призводить до повного одужання.

Усунення причин виникнення аденоїдів та хронічного тонзиліту вилікують їх У ЛОР кабінеті лікаря Запорожченко Г.Т. не лікують антибіотиками, гормонами, аптечною хімією, не тільки аденоїди та хронічний тонзиліт, а й хвороби, що виникли як ускладнення від них.

Як вони з'являються? Через порушення дихання через носа від різних причин. Це шпилька перегородки, гребінь перегородки, девіації носової перегородки, аденоїди, що веде до залагодження носа, нагноєнню в гайморових, лобових і ґратчастих пазухах, рідше в основній пазусі. Гній в них всмоктується в кров, витікає в горлянку, що веде до хвороби лімфоїдного кільця глотки-ангін, хронічного тонзиліту, отиту та ін. підшлункової залози, жовчного міхура, часто починаючись у вигляді дискенезії у дітей жовчного міхура, проносом, запором, загалом до нетравлення їжі. Діти погано розвиваються, дорослі втрачають активність у житті, виникає багато хвороб не тільки вже травного тракту, а й інших органів, через те, що шлаки, як результат поганого перетравлення їжі та за ураження підшлункової залози налагоджуються в суглоби, хребет, судини, нирки. (нирково кам'яна хвороба), в жовчний міхур (жовчокам'яна хвороба), серце, шкіру (шкірні хвороби), рогівку ока, кришталик ока. Приводить до відповідних хвороб. Потрапляючи в дихальні шляхи, викликає бронхіт, хвороби легень.

У дітей слабшає імунітет і вони хворіють часто на туберкульоз. Проблему аденоїдів та викликаного чи хронічного тонзиліту операцією не вирішити. Аденоїди можуть зростати неодноразово. У мене був випадок, коли дитину оперували п'ять разів і два з них я оперував. Біда ще в тому, що діти не дихають через ніс, а це веде до кисневого голодування, недорозвинення грудної клітки та знижує інтелект плюс інтоксикація.

Існує така думка, що дитина переросте. Як правило, переростають хвороби закладені в дитинстві в хвороби дорослих. Це скорочує життя, робить його менш якісним. Ось ми й займаємося запобіганням та лікуванням хвороб носа та глотки, відновлюємо їх функцію, запобігаємо операції не тільки в ЛОР, а й операції на інших органах або їх видалення: на жовчному пузері, нирках, кишечнику, на кінцівках особливо ніг, на щитовидній залозі та всій ендокринній системі, серці, суглобах, хребті та інших органах. Відсуваємо або запобігаємо інсульту, інфаркту. Піднімаємо імунітет, лікуємо або запобігаємо міому, фіброму, мастопатії. Вдається лікувати безплідність.

Висновок: своєчасне лікування носа та глотки запобігає операціям не тільки на них, але й інших органах. Робить життя довшим і якіснішим.