Гайморит виліковується без медикаментів за 10-12 процедур лазарем та гомеопатією.

Що таке ринологія? Що вона робить? Базова стратегія в лікуванні ЛОР хвороб лікарем.

У 2002р. Всесвітня організація охорони здоров'я запровадила лікаря по носу – ринолог. Мотивуючи це тим, що порушення функції носа призводить до 78% всіх хвороб людини, що скорочує життя людей, а життя стає не якісним.

Головна функція носа захисна, тобто. ніс повинен захистити внутрішні органи шляхом зігрівання повітря, знепилення, знешкодження, знезараження, зволоження. Ніс виконує і багато інших функцій шляхом нюху, запускає шлунковий сік, готує всю травну систему до перетравлення їжі.

У носі є баро-рецептори, терморецептори, хеморецептори та ін. Ці рецептори інформують нашу Ц.Н.С та вегетативну нервову систему і вона вживає відповідних заходів щодо нормалізації обмінних процесів та підтримання життя.

У перші наш український вчений у тридцяті роки ХХ століття в монографії описав як впливає порушення функції носа на наші органи, на весь організм. Професор Фрумін Л.Л. порушив це питання і більш ніж через 70 років ВООЗ надало значення функції носа як захисної системи всього організму і ввела лікаря ринолога. Рецептори носа пов'язані з серцем, шкірою, особливо з системою травлення та ін. органами.

Висновок: здоровий ніс, здорове горло – це здорові: травний апарат, дихальна, видільна системи та репродуктивна.